مسجد رکن الملک
در اوایل قرن چهاردهم، مجموعه مسجد رکنالملک در ابتدای تخت فولاد از بناهای حاج میرزا سلیمانخان رکنالملک شیرازی ساخته شده است.
کتیبههای این مسجد نشان میدهد که این بنا در سال 1321هجری قمری بنا گردیده است.
آیات قرانی در کتیبههای سردر مسجد و مدرسه با خط ثلث بر زمینه خشت لاجوردی توسط محمدتقی فرزند ابراهیم اصفهانی نوشته شده است.
همچنین اشعاری با خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی خشت لاجوردی برهلال سردر این مسجد دیده میشود. مصرع آخر اشعار سلیمان خان تاریخ اتمام این بنا را در سال 1321 هجری قمری نشان میدهد.
اشعار لوح سنگی بر دیوار آب انبار موجود در حیات این مسجد با خط نستعلیق برجسته بر سنگ مرمر، ساخت آن را در سال 1325 بیان می کند. کتیبهی داخل سردر مسجد به خط ثلث سفید بر زمینه خشت کاشی لاجوردی در تاریخ 1301، نام سید هاشم طوبی را نشان میدهد.
در اطراف دو تصویر رکنالملک در اتاقی که آرامگاه او قرار دارد اشعاری به خط نستعلیق لاجوردی بر زمینه کاشی خشت سفید توسط میرزا عبدالجواد در تاریخ 1324 هجری قمری به چشم میخورد. اشعار فارسی سردر مسجد از سرودههای طرب شاعر معروف عصر قاجار به خط نستعلیق بر زمینه کاشی لاجوردی است.
آیات قران کریم با خط ثلث بر زمینه کاشی خشت لاجوردی به خط محمد باقر شیرازی در تاریخ 1257هجری قمری را نشان میدهد. اشعاری از رکن الملک در طرفین ایوان به خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی خشت زرد نوشته شده که کاشی کاری آن را درتاریخ 1379هجری قمری است.
طرب بن همای شیرازی در اطراف صحن، اشعاری از رکن الملک را با خط نستعلیق سفید بر زمینه خشت کاشی لاجوردی در تاریخ 1324 هجری قمری نگارگری کرده است.
در اطراف ایوان جنوبی اشعاری از شاعری بنام ادیب به خط سفید بر زمینه کاشی لاجوردی در تاریخ 1319 هجری قمری دیده میشود. کتیبههایی از آیات قران مجید در اطراف گنبد مسجد رکنالملک در تاریخ 1323 هجری قمری میباشد.
خطوطی که بر محراب نگارگری شده به خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی لاجوردی و خط ثلث مشکی بر زمینه کاشی خشت زرد و ثلث زرد است.
در تاریخ 1323هجری قمری کتیبهای با اشعاری به زبان عربی و آیات قرانی به خط ثلث سفید بر زمینه کاشی لاجوردی در اطراف نمای خارجی گنبد به چشم میخورد.
بر کتیبهی شبستان این مسجد علاوه بر آیات قران به خط ثلث سفید بر زمینه کاشی لاجوردی اشعاری از ادیب در تاریخ 1318 نیز با خط نستعلیق سفید بر زمینه کاشی لاجوردی وجود دارد.
وجود معماری و خط ثلث و نستعلیق متعلق به استادان آن روزگار، علاقه و دلبستگی دولت مردان دوران قاجار به علم، دانش و شعر، این مسجد را از بناهای بسیار زیبا و با اهمیت اصفهان کرده است.